DiabetesFit

DiabetesFit

In november 2015 gaan we van start met een beweeggroep voor mensen met diabetes. 12 weken trainen en werken aan een gezonde leefstijl onder leiding van een fysiotherapeut en een diëtiste. 

Wat houdt het programma in?

Wanneer je wordt verwezen of je aanmeldt voor het DiabetesFit programma zal er eerst een intake plaatsvinden. Dit gebeurt individueel met de fysiotherapeut op een afgesproken tijdstip.

De fysiotherapeut zal een lichamelijk onderzoek doen waarbij gewicht, lengte, vetpercentage, conditie en kracht in kaart worden gebracht. Dit is van belang zodat de therapeut weet hoe hij de training kan inschalen, maar ook zodat je weet hoe je ervoor staat bij de start van het programma. Ook stelt de fysiotherapeut vragen over je gezondheid, in het bijzonder over de diabetes en bijkomende klachten.

Daarna zal er gestart worden met het trainingsprogramma.

Het trainingspogramma duurt 12 weken, waarbij je in een kleine groep van maximaal 5 personen onder begeleiding van de fysiotherapeut gaat trainen. De trainingen worden gehouden op maandag- en donderdagavond van 18.00-19.00 uur.

Na 6 weken en na afloop van het programma vindt er weer een individuele evaluatie plaats. Daardoor kun je zien wat het resultaat van je inspanningen is.

De training bestaat uit een warming up, een circuit van krachtoefeningen en een cooling down. Ook gaan we naar buiten om je een andere vorm van training aan te bieden.

Naast de training vindt er een gesprek plaats met de diëtiste en worden er voorlichtingsavonden georganiseerd over gezonde voeding en het effect van voeding en eetgewoontes op je diabetes.

Tijdens de trainingen en voorlichtingsavonden is er ruimte om op persoonlijke vragen in te gaan en tips uit te wisselen om je lifestyle positief aan te passen.

Wanneer is dit programma voor mij geschikt?

Heb je diabetes mellitus type 1 of 2 en wil je meer informatie over gezond bewegen en eten dan is dit programma uitermate geschikt voor jou.

Wil je weer gaan sporten maar is de drempel om weer te beginnen te hoog of weet je niet goed wat je wel en niet mag doen? Dan is dit de kans om onder begeleiding van geschoolde professionals weer aan de slag te gaan met bewegen en gezonde voeding.

Wil je jezelf fitter voelen en minder last krijgen van schommelingen in de suikerspiegel, met hypo’s of hypers als gevolg? Dan is kiezen voor goede voeding en krachttraining de juiste weg.

Je insulinegevoeligheid verandert door sporten. Mogelijk heb je hierdoor minder medicatie nodig.

Wat zijn de kosten van het programma?

Afhankelijk van je zorgverzekering kunnen de eigen kosten varieren. Ben je aanvullend verzekerd dan kan het zijn dat het programma deels of zelfs volledig wordt vergoed.

Bij interesse of vragen hierover kun je mailen, bellen of even langskomen in onze praktijk. Je kunt ook het contactformulier hier op de site invullen.

Wij bekijken dan wat voor aanvullende verzekering je hebt en of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Graag tot ziens,

Team Fysiotherapie Boekel, Beleef Gezonder en BoekelFit.

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?