NAH oefengroep

NAH oefengroep

NAH oefengroep

Het leven na het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel verandert enorm. Er kunnen lichamelijke problemen ontstaan, maar ook het praten of onthouden kan problemen opleveren. Daarnaast kunnen er ook veranderingen in gedrag en/of de persoonlijkheid ontstaan. De gevolgen van NAH kunnen per persoon verschillen en zijn meestal (deels) blijvend, zowel fysiek als mentaal. 

Enkele voorbeelden van niet-aangeboren hersenletsel zijn:

  • Herseninfarct (CVA)
  • Hersenbloeding (CVA)
  • Hersenletsel door een tumor of ongeluk
  • Zuurstoftekort in de hersenen (na bijvoorbeeld een reanimatie)

Indien je moeite ervaart met bewegen -  lopen, fietsen en/of andere activiteiten - kan je hiervoor bij de fysiotherapeut terecht. Ook kunnen er andere problemen optreden zoals:

  • vaker vallen of bijna vallen
  • Snel vermoeid bij inspanning
  • vermindering van de fijne motoriek (knoopjes dichtmaken etc.)
  • traagheid

Er wordt dan voor deze persoon een individueel behandelplan opgesteld, waarin de hulpvraag van deze persoon centraal staat. Deze behandelingen kunnen individueel plaatsvinden of in groepsverband. 

Bij Fysiotherapie Boekel is er nu de mogelijkheid bij locatie Venhorst om deel te nemen aan een oefengroep voor patiënten met NAH. Je traint in kleine groepjes van maximaal 4 personen. In deze groep wordt er getraind met specifieke doelen die voor deze persoon belangrijk zijn onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook trainen we bewust in een rustige prikkelarme omgeving, zodat je je optimaal kunt concentreren.

Lijkt het je ook prettig om in een groepsverband te trainen aan doelen die voor jou belangrijk zijn? Dan is de NAH-oefengroep wellicht iets voor jou!

De training zal plaatsvinden op Fysiotherapie Boekel locatie Venhorst

Sint Josephplein 25 5428 GL Venhorst.

Op dinsdag (15:00 tot 16:00) en donderdag (11:00 tot 12:00).

Je wordt begeleid door Marieke Oppers onze Geriatrie Fysiotherapeut i.o.
Mogelijk worden deze trainingsgroepen vergoed door uw zorgverzekering, dit kan Marieke voor u uitzoeken.

Mocht je meer informatie willen dan kun je contact opnemen via:

tel: 0492-323156

e-mail: marieke@fysioboekel.nl


Direct geholpen worden door onze specialisten

Loop je al een tijdje rond met pijnklachten of heb je vragen over een pijn en behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maak direct een afspraak met een van onze specialisten.

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?