Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is een vrij nieuw vakgebied binnen de gezondheidszorg en richt zich op preventie. Samen met een coach ga je vanuit jouw persoonlijke doelen, wensen en behoeften aan het werk aan een gezondere leefstijl op een manier die bij jou past. Plan hier jouw gratis afspraak

Je kunt hierbij denken aan thema’s als Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Maar ook zaken als zingeving en grenzen aangeven kunnen aan bod komen. We gaan samen uitzoeken op welke vlakken jij gezonder wil en kunt worden.We gaan aan de slag vanuit het principe van Positieve Gezondheid, waarbij kwaliteit van leven en het voeren van eigen regie centraal staan! Concreet wil dit zeggen dat jij zelf bepaalt waarmee en op wat voor manier je aan de slag wil. Jij bent de baas over jouw proces.

De leefstijlcoach zal je begeleiden in het maken van gezonde keuzes die binnen jouw leven passen en je leren je eigen proces te bewaken. Op deze manier zul je ook na het coachtraject in staat zijn om je nieuwe gezondere gewoontes vast te houden.

De nadruk binnen het coachtraject ligt op het veranderen van jouw gedrag en daardoor jouw leefstijl. Verwacht dan ook geen streng dieet of strak trainingsschema, maar een coachtraject naar een langdurig vitaler en gezonder leven waarin jij jouw eigen keuzes maakt!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking om te kijken of dit traject bij jou past!

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?