Claudicatio

Gesuperviseerde Looptherapie (GLT) bij Fysiotherapie Boekel

Claudicatio Intermittens, in de volksmond ook wel etalagebenen genoemd, wordt veroorzaakt door een vernauwing van de bloedvaten in of naar de benen.

Door vernauwingen in de bloedvaten komt er bij inspanning onvoldoende bloed (en dus ook zuurstof) bij de spieren, dit veroorzaakt pijn. Deze pijn zakt vaak snel weg als u even rust neemt.

De klachten die direct het gevolg zijn van de etalagebenen zullen aangepakt worden door middel van gesuperviseerde looptherapie (GLT) bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Door looptraining wordende kleinere bloedvaten beter gebruikt, waardoor de doorbloeding naar de spieren toe verbetert. Duser worden geen daadwerkelijke nieuwe bloedvaten gevormd, maar de kleine aftakkingen worden groter en kunnen dus meer bloed (en zuurstof) transporteren.

Gesuperviseerde looptherapie (GLT) is op dit moment de beste behandeling voor mensen met etalagebenen. Op langere termijn zijn de resultaten vergelijkbaar of zelfs beter dan bij dotteren. En dit zonder de mogelijke complicaties van een operatie. Daarnaast is helpt het om ook de conditie en kwaliteit van leveren te verbeteren. Uw bloeddruk zal dalen, evenals het cholesterolgehalte en in het geval van suikerziekte zal deze beter te reguleren zijn waardoor u vaak met minder (of in sommige gevallen zelfs zonder) medicatie uit komt.

Binnen onze praktijk is Jeroen de fysiotherapeut die aangesloten is bij het landelijke Claudicatio netwerk (ClaudicatioNet), hierdoor is hij te allen tijden op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Om in aanmerking te komen voor een behandeling dient u een verwijzing te hebben van een arts. Als etalagebenen door een (huis)arts is vastgesteld heeft u recht op maximaal 37 behandelingen uit de basisverzekering.

Direct geholpen worden door onze specialisten

Loop je al een tijdje rond met pijnklachten of heb je vragen over een pijn en behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maak direct een afspraak met een van onze specialisten.

Gratis inloopspreekuur bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van een arts

Loop je al een tijdje rond met vragen over een pijn of heb je behoefte aan het advies van een fysiotherapeut? Maar je wilt niet direct kosten maken of je weet niet zeker of je de behandelingen vergoed krijgt van de zorgverzekering?